Thomas Andresen valgt som Venstres borgmesterkandidat
ved kommunalvalget i 2025
Det var aftalt, at kandidater skulle meddele deres kandidatur senest den 4. april til formanden. Der kom ikke andre navne end Thomas Andresen, og hans opstilling blev bekræftet af medlemmerne på mødet.
Inden genvalget udtrykte kommuneforeningens formand, Lorens Peter Jørgensen, sin tilfredshed;
”Vi har i Thomas Andresen en erfaren og kompetent borgmesterkandidat, der allerede gennem to perioder har vist evnen og viljen til at lede kommunen. Vi er glade for, at Thomas har sagt ja til at gå efter posten igen. Vi har brug for lederskab, og Thomas har i sine otte år som borgmester opnået gode resultater sammen med hele byrådet. Der kom styr på økonomien, og vores ry som en kommune, hvor ting aldrig blev til noget, blev gjort til skamme under hans ledelse. Den gode historie vil vi bringe til live igen”.
I sin tale til medlemmerne lagde Thomas Andresen vægt på det politiske samarbejde;
Politisk CV
Thomas Andresen er uddannet ingeniør og arbejdede i sin første byrådsperiode som direktør for en byggevirksomhed i Aabenraa. Ved kommunalvalget i 2013 blev Thomas Andresen valgt som borgmester, og den post bestred han helt frem til 2022. Thomas Andresen er 59 år og gift med Vivi, som er dagplejer. De har sammen tre døtre og fire børnebørn. For to år siden flyttede de fra parcelhuset i Tinglev til et byhus i Aabenraas gamle bymidte.
Ud over sit politiske arbejde som ordfører for Venstre er han medlem af Økonomiudvalget, Udvalget for Plan Teknik og landdistrikter, havnebestyrelsen, beredskabskommissionen, Nørreport styregruppe, formand for udvalget ”Fremtiden for arealet Nord for Kilen” og formand for Helsefonden og investeringskomiteen. Desuden arbejder han som projektudvikler for en lokal entreprenør.
Her kan nævnes: Ensted Industrihavn, arealet nord for Kilen, Nørreport, biogasanlægget i Kliplev, pumpestationen ved Mølleå, erhvervsarealerne Padborg Vest, den gennemgribende renovering af Aabenraa bymidte, Campusområdet, Motorvejstilslutningen ved Rødekro, adskillige byfornyelsesprojekter, udstykninger i Felsted og Bov, nye folkeskoler, børnehaver og plejehjem, renovering af værelsesfløj og opvisningssal i Frøslevlejren, Nordeuropas største solcellepark, kæmpearealudlæg til datacentre og meget mere.
Samtidig har Thomas Andresen bestridt en række vigtige bestyrelsesposter, hvor han har medvirket til nybygning af Pædagog- og sygeplejerskeskolen, VUC´s ikoniske om- og tilbygning af ”Glødelampen”, om- og tilbygning af Frøslevlejrens efterskole og ikke mindst det tiltrængte løft af Folkehjem og Genforeningsparken. Desuden har Thomas Andresen været med til at stifte det Sønderjyske Brandværn og Destination Sønderjylland, som er det sønderjyske turismesamarbejde.
Thomas Andresen har ofte udtalt sig i medierne om grænsekontrollen ved den dansk/tyske grænse. Thomas Andresen er en klar fortaler for, at grænsekontrollen ikke må vanskeliggøre det gode samarbejde over grænsen i form af grænsependlere og varetransport. En stor del af pendlerne var også hans medarbejdere i kommunen, og han havde blik for deres behov for at komme hurtigt på arbejde. Da han sad i bestyrelsen for Teknik & Miljø i Kommunernes Landsforening arbejdede Thomas Andresen for en ny ordning ved planlægning af solceller og vindmøller, der skulle sikre større lokal opbakning, ejerskab og værdi og samtidig smidiggøre planlægningen af disse anlæg.
I 2019 blev Thomas Andresen udpeget til formand for fejringen af 100 året for genforeningen, og han stod sammen med en statslig styregruppe for over 2500 arrangementer og en række nationale festligheder, der bl.a. omfattede Kongehuset.